Тэрбумтан ХХК

Холбоо барих
Утас:
95859000, 98258997  
Факс:
94255510,  
И-мэйл:
mychina@yahoo.com 
Хаяг:
БНХАУ, ӨМӨЗО, Эрээн хот, Шилийн дүүрэг, Лүн шиан барилгын материалын зах Н-5 тоот.Хятад утас: 0086-13191555510, 18648045510, 

Баннер
Хатаасан мах дэлхийн брэнд болсон түүх
2012-11-14 14:53  

1990 онд бизнесийн гараагаа 200 юанаар эхэлж байсан Чу И Цай (x) таван жилийн дотор тэмбумтан болсон юм. Түүний үндэслэн байгуулсан "Yurun" компани хатаасан мах, шарж утсан мах, хиам зэрэг махан бүтээгдэхүүнээр Хятад улсын зах зээлд тэргүүлэгч болж чадлаа.

Аньхуэй мужын дундаж орлоготой айлын хүү Чу И Цай сургуулиа төгсөөд Далайн компанид ажилд оржээ. Өдөржин оффисийн ширээний ард суух нь түүнд нэн уйтгартай байсан тул шинэ бизнес эрхлэхээр ажлаасаа гарчээ.

Чу И Цай загас худалдсанаас мах худалдсан нь дээр юм байна гэсэн шийдвэр гаргаж, дахин боловсруулсан махан бүтээгдэхүүн хийхийг зорьжээ. Хотын хүн ам баян чинээлэг болж, махан бүтээгдхүүн сонирхох байдал ажиглагдаж эхэлсэн тул тэрээр махыг хэрхэн амттай, хямд өртгөөр боловсруулах арга ухааныг хайж эхлэв.

Тухайн үед түүний энэхүү санааг том компаниуд аль хэдийн хэрэгжүүлээд эхэлчихсэн байлаа. Тэд 120 хэмээс өндөр температурт махыг маш хурдан хугацаанд болгож, боловсруулах технологийг тэд хэрэглэж байлаа. Энэ технологиор боловсруулсан махыг тасалгааны тепературт удаан хадгалж болно. Гэвч энэ аргыг тэр сонгосонгүй. Өөрөөр хэлбэл бусдыг дууриасангүй.

Хятадад хараахан дэлгэрээгүй байсан гадаадын нэгэн уламжлалт технологийг (Монгол борц) тэрээр олж авсан бөгөөд түүнийг шинэчилэн өөрчилж, 100 хэмээс бага температурт махыг хатааж боловсруулах шинэ технологи болгосон юм. Ингэж боловсруулсан махан бүтээгдэхүүн амтаар илүү бөгөөд тэжээллэг чанараа олон сарын турш алддаггүй сайн талтай байсан юм.

Гэвч түүнд ердөө 200 юань байлаа. Эхний ээлжинд тэр 200 юанаараа механик аргаар ногоо хатаах төхөөрөмж худалдан авч, түүгээрээ мах хатаах туршилт хийсэн нь амжилттай болов.

Өөрийн гэсэн ажлын байр худалдан авах хөрөнгө мөнгө түүнд байсангүй. Иймд айлын ногооны зоорийг ажлын байр болгох санаа түүнд төржээ. Худалдаж авсан махаа нарийн цуулж зүсээд зоориндоо өлгөж хатаана. Агаарын эргэлтийг сайжруулж, чийгтэй агаарыг хуурай халуун агаараар хөөвөл хатаалтын процесс хурдсаж байгааг Чу И Цай олж харсан юм. Өөрөөр хэлбэл салхины урь идүүлэх монгол ухаан байлаа.

Санаанд оромгүй энэ туршилт түүнд 2 жилийн дараа 5 сая юаньтай баян эр болгох замыг тавьсан юм. Махыг хатааж сурсан нь түүнийг мах махан бүтээгдэхүүний ХААН болгосон билээ.

Учир нь Хятадын болон Америк Японы агаарын тээврийн том компаниуд, далайн тээврийн усан онгоцнууд түүний хатаасан махыг их хэмжээгээр худалдан авч хэрэглэх болсон явдал юм.

Эдүгээ Чу И Цай -ийн Yurun группийн 60 гаруй компани бүх улс даяар үйл ажиллагаагаа явуулж байна. 2008 оны байдлаар Yurun групп 2,4 миллиард доллорын хөрөнгөтэй болж, Хятад улсын тэргүүн 20 баяны жагсаалтанд оржээ.

Махыг хатаах технологийн нууцыг Монголчууд анх нээсэн билээ. Харин 100 хэмээс бага температурт махыг амталж болгоод хатаах технологийн Хятад эр сэдэж гаргаад дэлхийн брэнд болгочихоод байна. Энэ нэг бизнес санаа шүү.
 
1183 удаа үзсэн